Bruno Mars swingt voor vol Sportpaleis

Bruno Mars pakte donderdag een ramvol Sportpaleis in. De charismatische zanger uit Hawaï serveerde een stomende en swingende set.

dvansant

"Komaan Antwerpen, kom met die krenten van jullie stoeltjes af. Dit is jullie kans om te dansen," spoorde Mars al bij Treasure, zijn tweede nummer, aan. Zou Michael Jackson ooit stiekem een liefdesbaby hebben verwekt in Hawai? Kroezelig afrokapsel, hoog stemmetje en perfect gesynchroniseerde danspasjes met een band die swingt als een tiet. Mars heeft alle ingrediënten voor een geslaagd discofeestje in huis.

Het melige maar pittige Marry You doet menig meisje dromen van wittebroodsweken. De helft van de zaal bestaat uit tieners, maar denk hierbij niet in termen van hysterische Biebermania. Mars bekoort alle leeftijden. De mama's en papa's die dochterlief afzetten, lusten duidelijk ook Mars. En de meegekomen vriendjes amuseren zich ook kostelijk met deze huppelende Hawaiiaan uit Waikiki.

Mars bundelt in het aanstekelijke Runaway Baby een potpourri van ruige rock, dikke disco en perfecte pop. Ook trakteert de 28-jarige popster het Sportpaleis op The Lazy Song, een hit die nog maar enkele dagen in de Europese tournee zit. Meezingmoment Just The Way You Are plaatst achter dit swingende concert een stevige uitroepteken. Om met Gorilla in de bis nog even de aap uit te hangen. Bruno Mars is een klein fijn ventje, maar muzikaal een grote mijnheer.

Stefan LAENEN Archieffoto Reuters