Vantornout klopt Albert in Ardooie, Nys zesde

Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) heeft donderdag de 19e Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. De 31-jarige Belgische kampioen haalde het, net als vorig jaar, afgescheiden van onder andere Niels Albert en de Duitser Philipp Walsleben.

drombouts

Het was Vantornout die al in de openingsronde het tempo hoog hield en direct een kloofje sloeg. Achter hem vormde zich een groepje met Gianni Vermeersch, de Amerikaan Jonathan Page en Walsleben. Het duo Albert-Sven Nys volgde dan op zowat 30 seconden. Vantornout wist meteen dat de benen goed waren en hield even in. Dat was het sein voor Vermeersch om alleen aan de leiding te gaan rijden.

De wedstrijdsituatie veranderde voortdurend en na drie ronden verdapperden Albert en Vantornout. Vermeersch vond in Walsleben een goede bondgenoot. Nys volgde op 10 seconden op de vijfde plaats. Walsleben repte zich naar voor en ook Meeusen maakte zijn opwachting voorin.

Vantornout, Walsleben en Albert trokken als leiders de voorlaatste ronde in. Maar dan ging het mis voor Albert. Hij kwam even ten val en meteen lag de weg open voor Vantornout om aan zijn solo te beginnen. Albert kwam nog dicht, maar strandde op de tweede plaats voor zijn teamgenoot Walsleben. Meeusen werd vierde en Vermeersch eigende zich de vijfde plaats toe. Wereldkampioen Nys finishte als zesde.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer