Overleg rellen Meulenberg moet wijken voor Offerfeest, agent nog steeds kritiek

Print
Houthalen-Helchteren - Het geplande overleg over de rellen in Meulenberg is uitgesteld tot na het Offerfeest. “Dat gebeurde op vraag van de moslimgemeenschap”, zegt burgemeester Alain Yzermans. Met de politieman die vrijdagavond zwaargewond raakte toen relschoppers zijn combi bekogelden met stenen gaat het intussen niet goed. De man blijft kritiek.

Gisterenavond stond spoedoverleg gepland tussen het gemeentebestuur, de politie en vertegenwoordigers van de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in Meulenberg over de zware rellen van vrijdagavond in de wijk. “Maar de vertegenwoordigers van de gemeenschappen verkiezen de zaak te laten rusten tot na het Offerfeest dinsdag”, legt Yzermans uit.

Voor Mario Ghijs (42), de Lummense politie-inspecteur die bij de rellen een levensbedreigende hoofdwonde opliep, blijft het bang afwachten. De toestand van de man is nog steeds kritiek.

Via een filmpje dat de amokmakers zelf postten op YouTube spoort de politie intussen de stenengooiers op die de politiecombi van Ghijs bekogelden.

Lees ook:
Zesde verdachte in rellen wordt voorgeleid
"Alle mogelijke maatregelen nemen, maar nulrisico bestaat nooit"
Kabaalmaker filmt rellen in Houthalen
Vijf verdachten rellen Meulenberg voor onderzoeksrechter (video)
Rellen Meulenberg: zwaargewonde agent met schedelfractuur

Lees vandaag meer over de rellen in Het Belang van Limburg.


We zijn op zoek naar mensen uit de omgeving die hun verhaal willen doen over het leven in de wijk. U kan ons contacteren via hier@reageren.be. Vermeld uw naam en gemeente. Uw gegevens worden uiterst vertrouwelijk behandeld.

MaW/GW


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio