Rellen Houthalen: "Alle mogelijke maatregelen nemen, maar nulrisico bestaat nooit"

Print
Rellen Houthalen: "Alle mogelijke maatregelen nemen, maar nulrisico bestaat nooit"

Rellen Houthalen: Alle mogelijke maatregelen nemen, maar nulrisico bestaat nooit

Houthalen-Helchteren - Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) blijft overleg plegen met de politievakbonden over meer veiligheid, maar wijst erop dat het "nulrisico" nooit bestaat. Dat zegt ze na de rellen in Houthalen van vrijdag waarbij een agent zwaargewond raakte en na de kritiek van de vakbond VSOA Politie op het beleid.

Milquet hoopt dat de gewonde agent zo snel mogelijk herstelt. Wat de rellen zelf betreft, benadrukt ze dat het om een interventie van de lokale politie gaat en dat ze zich moeilijk over de feiten kan uitspreken.

In overleg met de bonden werden al verschillende maatregelen genomen om de strijd tegen het geweld (tegen agenten) op te voeren, zegt Milquet. "De andere voorstellen op de tafel met betrekking tot justitie en binnenlandse zaken worden momenteel besproken met de bonden en zullen volgens de gekende timing uitgevoerd worden".

Milquet zegt dat het beroep van politieagent nooit zonder risico is, maar dat er zoveel mogelijk maatregelen moeten genomen worden, "zowel preventief als repressief, zowel operationeel als reglementair, zowel lokaal als federaal, zowel op het niveau van justitie als van Binnenlandse Zaken."

Maandag overlegt de minister met de politiebonden, maar volgens haar woordvoerster was die vergadering al langer gepland. Het veiligheidsthema zal evenwel zeker aan bod komen, luidt het.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio