Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vijf verdachten rellen Meulenberg voor onderzoeksrechter (video)

Na de hevige rellen van vrijdagavond tussen politie en jongeren in de wijk Meulenberg zijn op last van het parket van Hasselt vijf verdachten gearresteerd met het oog op een voorleiding bij de onderzoeksrechter. De vijf verdachten, die allemaal leden van dezelfde familie zijn, verschijnen zaterdag in de loop van de middag bij de onderzoeksrechter.

dvansant

Lees ook: Rellen Meulenberg: zwaargewonde agent met schedelfractuur

De tenlasteleggingen zijn het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan politieagenten, al dan niet met tijdelijke werkonbekwaamheid, weerspannigheid en verzet met wapens. Het gerecht verdenkt hen ervan de feiten via afspraken en in bende gepleegd te hebben.

Vrijdagnamiddag trok de politie een eerste keer naar een woning in Meulenberg om een 19-jarige jongeman te arresteren, maar zijn familie en sympathisanten wilden dat niet toestaan en veroorzaakten tumult, waarbij de 19-jarige, die al geboeid was, kon ontkomen. De politie moest zich terugtrekken.

Vrijdagavond ging de politie massaal terug naar de wijk nadat burgemeester Alain Yzermans (sp.a) een politioneel interventieplan (PIP) had afgekondigd. Tachtig agenten van de eigen politie en omliggende zones namen aan de actie deel. Volgens burgemeester Yzermans was het nodig om een krachtig signaal te geven. Bij die grootscheepse interventie braken rellen uit, waarbij politiecombi's met stenen bekogeld werden. Een agent uit Lummen kreeg een steen tegen het hoofd en crashte met zijn combi. Hij liep een schedelfractuur op. Er werd met een auto op een politieversperring ingereden. Minstens vier agenten, onder wie de zwaargewonde, liepen kwetsuren op.

Uiteindelijk werden de vijf verdachten, onder wie de 19-jarige man, gearresteerd. Zij worden tevens verdacht van het met een auto inrijden op de versperring, wat als gewapende weerspannigheid gekwalificeerd wordt. Vrijdagavond kon de rust in Meulenberg terugkeren, mede dankzij enkele toonaangevende wijkbewoners.

BELGA Foto HBVL

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio