Rellen Meulenberg: zwaargewonde agent met schedelfractuur

Print
Rellen Meulenberg: zwaargewonde agent met schedelfractuur

Rellen Meulenberg: zwaargewonde agent met schedelfractuur

Houthalen-Helchteren - Op het einde van de rellen in de Houthalense wijk Meulenberg is vrijdagavond een politieagent uit Lummen zwaargewond geraakt. De man van de politiezone West-Limburg liep een schedelfractuur op na een crash met zijn politievoertuig tegen een muur in een voortuin. Hij onderging een operatie in de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. De man is buiten levensgevaar.

"Helaas is er een zwaargewonde agent te betreuren. Toch wil ik de politiediensten feliciteren met de grootscheepse interventie, waarbij uiteindelijk vijf verdachten gearresteerd zijn", zei burgemeester Alain Yzermans (sp.a) vrijdagavond. Vrijdagnamiddag wilde de politie bij een geplande actie in de wijk Meulenberg een persoon arresteren, tegen wie een gerechtelijk aanhoudingsbevel was uitgevaardigd. De politie was een woning binnengedrongen, maar stootte op hevig verzet van de betrokkene, familieleden en kennissen. De familie ging blijkbaar door het lint. De verdachte kon uiteindelijk zelfs op de vlucht slaan. De politie trok zich terug, maar vrijdagavond werd een politioneel interventieplan afgekondigd met tachtig agenten uit verschillende omliggende politiezones. Ook burgemeester Alain Yzermans woonde de actie bij, die met ernstige rellen gepaard ging.

"Er was een korte, snelle actie gepland, waarbij de beoogde doelen opgepakt zijn. Het gaat om vier personen uit de omgeving van de verdachte, die zich serieus verzet hadden. Later vrijdagavond kon ook de betrokkene zelf gearresteerd worden. Er zijn politiecombi's bekogeld. Het was een geslaagde actie, alleen viel er een zwaargewonde. Bij het terugtrekken van de politiediensten raakte de politieman met zijn voertuig betrokken bij een aanrijding, nadat hij in zijn voertuig belaagd was geweest. De man kwam met zijn hoofd tegen het stuur terecht. De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig te takelen en een ziekenwagen bracht de agent weg. Naast de zwaargewonde liep nog een agent lichte verwondingen op", aldus burgemeester Yzermans.

Belga
Foto HBvL

Lees morgen het verslag van onze reporter ter plaatse in uw weekendkrant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio