Giants halen uit in Ieper: 74-96

Print
Giants halen uit in Ieper: 74-96

Giants halen uit in Ieper: 74-96

De Port of Antwerp Giants speelden gisterenavond hun bekerwedstrijd in en tegen Ieper met als inzet een plaats in de kwartfinale. De thuisploeg staat met een vijf op vijf fier aan de leiding van derde klasse en heeft ambities om te stijgen naar tweede. Op papier moest dit een hapklare brok worden voor de havenjongens maar na de nederlaag in Luik afgelopen vrijdag en met het Gembo drama van vorig jaar in het achterhoofd was het toch opletten geblazen. Pas in het vierde kwart konden de havenjongens zich definitief ontdoen van Ieper.

De West Vlamingen kregen bovendien een bonus van tien punten en hadden met Brian Heinle (Gent en Luik) een ex-eerste klasser rondlopen. Betrachting nr één was de plaatselijke bonus wegwerken. En daar moesten de havenjongens een heel kwart hard voor werken. Bij 24-25 dunkte Jean Marc Mwema de eerste Antwerpse voorsprong op het bord.

De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Met veel enthousiasme en gesteund door een volgelopen sporthal werd het terug 35-29. Liefst negen balverliezen lieten de roodwitten optekenen in de eerste helft en defensief liep het weer niet zoals het zou moeten. Gelukkig plukte een sterke De Zeeuw een handvol rebounds en raapte hier en daar wat steken op. Er waren dan ook bommen van Turner en Stewart nodig om de scheve situatie recht te zetten. Met een magere 42-48 voorsprong konden Moors en co naar de kleedkamer.

Vier plaatselijke bommen op rij deed coach Paul Vervaeck alle haren uit het hoofd trekken moest hij die gehad hebben. Gelukkig was Maxime de Zeeuw bij de zaak zodat het 58-59 stond. De thuisploeg had echter op zijn adem getrapt en de fysiek sterkere Giants liepen eindelijk weg naar 58-73 na driekwart wedstrijd.

De plaatselijke helden waren moegestreden en met een schitterende alley-oop zorgde Mwema voor de twintiger (62-82) en was de strijd beslist. De Antwerpse jeugd kreeg nog wat speelminuten en de port of Antwerp Giants kunnen zich opmaken voor een clash tegen Aalst. Eindstand : 74-96

Port of Antwerp Giants: Moors 9, Driesen 2, Donkor 6, Turner 9, Thomas 8, Vette 4, Spica 10, Stewart 17, Mwema 8, De Zeeuw 22, Akyazili 1, Schoepen 0

LUHE

Foto VDB