Privéfirma haalt gruwelhuis in Ledegem leeg

Print
Privéfirma haalt gruwelhuis in Ledegem leeg

Privéfirma haalt gruwelhuis in Ledegem leeg

Drie arbeiders van een privéfirma zijn woensdag heel de dag druk in de weer geweest om het gruwelhuis in het West-Vlaamse Ledegem leeg te maken. In de woning werden enkele weken geleden tientallen verwaarloosde dieren aangetroffen.

Wat in het rijhuis langs de Sint-Eloois-Winkelstraat sinds vorige maand allemaal werd aangetroffen, tart alle verbeelding. Er werden tientallen dode dieren ontdekt. Een team van de civiele bescherming trok onlangs naar de woning om nog een groot aantal kadavers op te ruimen. Enkel een varken, een hond en een papegaai overleefden de verschrikkelijke verwaarlozing.

Drie arbeiders van een privéfirma hebben woensdag de inboedel uit het huis gehaald. Het gaat onder meer om defecte wasmachines, etensresten, kinderspeelgoed en dierenkooien. Alle spullen werden in containers gegooid.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V) van Ledegem kwam een kijkje nemen. Hij liet het huis vorige maand vergrendelen wegens gevaar voor de volksgezondheid. De huurders zijn intussen naar Oost-Vlaanderen verhuisd. Wellicht zal het koppel zich later moeten verantwoorden voor dierenmishandeling en kinderverwaarlozing.

Belga
Archieffoto