Patro Eisden wil schoolgaande voetbaljongeren stimuleren

Print
Patro Eisden wil schoolgaande voetbaljongeren stimuleren

Patro Eisden wil schoolgaande voetbaljongeren stimuleren

Maasmechelen - Omdat jongeren meestal volop voor hun voetbalopleiding gaan en daarbij de schoolopleiding verwaarlozen, heeft derdeklasser Patro Eisden Maasmechelen een samenwerkingsverband afgesloten met de Provinciale Technische School (PTS) in Eisden-Tuinwijk en met het Bureau Alternatieve Afhandeling Limburg (BAAL). Met het project, dat woensdag voorgesteld is, willen de partners de studies van jonge voetballers stimuleren.

"Door middel van positieve stimulatie en begeleiding willen we alle voetballers, zowel allochtonen als autochtonen, motiveren om ook de school prioriteit te geven. Op onze club is het bijvoorbeeld de afspraak dat voetballertjes hun trainer en bestuursleden begroeten en hen een hand geven. Op school blijft dat achterwege, terwijl de jongeren dat ook tegenover hun leerkrachten kunnen doen. We hebben ons reglement van op het voetbal dan ook aan de school overhandigd", vertelde woensdag Jan Kohlbacher, voorzitter van de Patro jeugd.

Veel jongeren steken zeer veel tijd en moeite in hun voetbalopleiding, maar doen dit niet in hun studies. "Hierdoor verlaten de meesten pas op latere leeftijd de school en dan meestal met een diploma dat niet overeenstemt met hun capaciteiten. Het is niet te verantwoorden om een opgroeiende jongere alles op het voetbal te laten inzetten. BAAL zal de procesbegeleiding op zich nemen, want hun expertise zit in 'hoe motiveer, ondersteun en stimuleer je jongeren en hoe pak je dit methodisch aan'. Een zestigtal scholieren voetbalt bij Patro", vertelde PTS-directeur Koen Bouve. De jeugdwerking bij Patro telt 270 voetballers. 'School-Voetbal Eén Team Eén Goal' is een pilootproject, dat als het succesvol is, uitgebreid zal worden.

Belga
Archieffoto JG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio