Dubai droomt van start Ronde van Italië

Print
Dubai droomt van start Ronde van Italië

Dubai droomt van start Ronde van Italië

De organisatoren van de Ronde van Dubai dromen ervan de Giro d'Italia binnen een paar jaar in het Midden-Oosten te laten starten. Dat verklaarde mede-organisator Mohammed Merhab Al Sabagh woensdag.

De eerste editie van de Ronde van Dubai wordt in februari 2014 georganiseerd door onder meer het Italiaanse bedrijf RCS Sport, dat ook de Giro, Milaan-Sanremo, de Strade Bianchi, de Ronde van Lombardije en de Tirreno-Adriatico organiseert. Een delegatie uit Dubai was in mei al te gast tijdens de Giro 2013, en afgelopen weekend ook bij de Ronde van Lombardije, "om bij te leren over "de technische aspecten van het professionele wielrennen".

Het uurverschil tussen Italië en Dubai bedraagt slechts twee uur, wat de logistieke en praktische kant van een Giro-start in het Midden-Oosten haalbaar maakt. "Het is een idee waar we mee aan de slag gegaan zijn", zei Mohammed Merhab Al Sabagh, die ook bestuurslid is van de wielerfederatie van de Verenigde Arabische Emiraten. "Noord-Ierland en Ierland hebben die eer al gekregen, en dat vinden wij fantastisch. Volgend jaar gaan we zeker gaan kijken hoe het in Belfast precies in zijn werk zal gaan. Dat zal de deur openen naar onderhandelingen over het plaatsvinden van één of twee Giroritten hier in Dubai."

Belga
Archieffoto