Zaak-Ellikom: "Nog geen Belgische slachtoffers geïdentificeerd"

Print
Zaak-Ellikom: "Nog geen Belgische slachtoffers geïdentificeerd"

Zaak-Ellikom: Nog geen Belgische slachtoffers geïdentificeerd

De Nederlandse politie heeft vooralsnog geen Belgische meisjes geïdentificeerd die het slachtoffer zijn geworden van de 48-jarige Nederlander die een 300-tal minderjarige meisjes via het internet zou benaderd hebben. Dat meldt Kaatje Natens, woordvoerster van de federale politie in ons land.

Bent u als volwassene al in contact gekomen met grooming, het seksueel benaderen van minderjarigen via internet? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Anonimiteit wordt verzekerd.


Frank R. uit het Noord-Brabantse Cuijck wordt ervan verdacht gedurende 8 jaar ongeveer 300 meisjes van 10 tot 17 jaar via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor de webcam. Met minstens 11 daarvan zou hij fysieke contacten gehad hebben. Een dertigtal meisjes zouden uit België afkomstig zijn. Het is vooralsnog niet duidelijk of de man ook fysieke contacten had met een van die Belgische slachtoffers.

De politie kon al 65 meisjes identificeren, klonk het eerder. Maar volgens de federale politie is geen enkele van die meisjes afkomstig uit België. Om die reden werden in België nog geen parketten op de hoogte gebracht.

Het onderzoek, met de identificatie van de andere meisjes, is wel nog volop aan de gang. De Nederlandse politie gaf al eerder aan te zullen samenwerken met de Belgische collega's om de meisjes te identificeren.

Lees ook:
"Nederlandse pedofiel had vorig jaar al gepakt kunnen worden"
Nederlander misbruikte 30 Belgische meisjes

Belga
Archieffoto