Andy Murray geeft forfait voor Masters

Print
Andy Murray geeft forfait voor Masters

Andy Murray geeft forfait voor Masters

De Schot Andy Murray heeft woensdag afgezegd voor de ATP World Tour Finals, die van 4 tot 11 november plaatsvinden in de Londense O2 Arena. Hij revalideert momenteel van een rugoperatie die hij in september onderging.

"Ik ben erg ontgoocheld", zei Murray over zijn forfait voor het officieuze WK, waaraan de top acht van 2013 deelneemt. "Ik hou ervan om voor mijn eigen publiek te spelen, de sfeer is altijd fantastisch. Alle spelers kijken ernaar uit om in Londen aan te treden. Ik zal mijn best doen om me volgend jaar opnieuw voor het toernooi te kwalificeren."

De Schot zal eind november nog deelnemen aan een demonstratietoernooi op Barbados, eind december staat een exhibititoernooi in Abu Dhabi op het programma.

Naast Murray waren de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer al zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals. In de komende twee weken wordt beslist welke acht mannen het in Londen tegen elkaar zullen opnemen. Kandidaten voor de vrije plaatsen zijn de Argentijn Juan Del Potro, de Tsjech Tomas Berdych, de Zwitsers Roger Federer en Stanislas Wawrinka, de Fransen Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet, de Canadees Milos Raonic en de Duitser Tommy Haas.

Belga
Archieffoto