Lode Ceyssens kwaad dat Nederlands gerecht pedofiliezaak "Ellikom" noemt

Print
Lode Ceyssens kwaad dat Nederlands gerecht pedofiliezaak "Ellikom" noemt

Lode Ceyssens kwaad dat Nederlands gerecht pedofiliezaak Ellikom noemt

Meeuwen-Gruitrode - In Nederland is een 48-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt 295 minderjarige meisjes seksueel te hebben benaderd en minstens elf fysiek te hebben misbruikt. De zaak kreeg toevallig de naam Ellikom mee, naar de deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode. Omdat er geen link is tussen het dossier en het dorp en omdat de verdachte ook dertig Belgische slachtoffers maakte, is de burgemeester van die gemeente razend.

Bent u als volwassene al in contact gekomen met grooming, het seksueel benaderen van minderjarigen via internet? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Anonimiteit wordt verzekerd.


De Nederlandse politie kiest voor zaken vaak willekeurige Belgische plaatsnamen. Nog voordat duidelijk was dat er ook Belgische meisjes betrokken zijn bij deze zedenzaak, kwam het gerecht op de proppen met de naam Ellikom. Een erg ongelukkige en pijnlijke keuze, klaagt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) aan. Hij wil het Nederlandse gerecht een brief schrijven om zijn beklag te doen over deze kwestie.

Of er ook Limburgse meisjes slachtoffer zijn, is nog niet geweten.

Bekijk ook de reportage van VTM:

Lees ook:
"Nederlandse pedofiel had vorig jaar al gepakt kunnen worden"
Zaak-Ellikom: Nederlander misbruikte 30 Belgische meisjes

FiVr, Archieffoto PN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio