Canvas-programma 'Soundtrack' maakt kans op Emmy

Print

Canvas-programma 'Soundtrack' maakt kans op Emmy

Productiehuis Geronimo is genomineerd voor de International Emmy Awards. De muziekdocumentaire Soundtrack, uitgezonden op Canvas, maakt kans op het beeldje van beste kunstprogramma.

Niet alleen het Antwerpse productiehuis Shelter, bekend van Wat als en Benidorm Bastards, scoort wereldwijd. Ook Geronimo, uit de Indiëstraat op het Antwerpse Eilandje, verwerft faam buiten de landsgrenzen. De kans is een op vier dat Geronimo op 25 november in de VS een International Emmy Award wint. Dat is een prestigieuze onderscheiding voor uitblinkende tv geproduceerd en uitgezonden buiten de VS.

“Ons programma Soundtrack, waarmee we genomineerd zijn voor beste kunstprogramma, kwam eind 2012 op Canvas”, zegt regisseur Stefaan Ledeganck. “In het programma trekken Vlaamse muzikanten door Israël en de Palestijnse gebieden, op zoek naar de rol die muziek speelt in het conflictgebied.”

Vier nieuwe programma’s

De toekomst lacht Geronimo toe. “We werken momenteel aan vier nieuwe programma’s voor de VRT”, zegt Vanderjeugd. “Er is de documentairereeks Missie Mosango, vanaf 30 oktober op Eén. We werken ook aan een serie rond dokters die met een vliegtuig naar Afrika trekken, en we maken een fictiereeks rond Lernout & Hauspie. En we zijn nog met iets zots bezig dat nu nog zeer geheim is.”

Tom Vets
Foto's: Dirk Kerstens en VRT (foto boven: Bjorn, Manu, Stefaan en Jasper van Geronimo)