Dovy dreigt met kort geding tegen Princess keukens

Print
Dovy dreigt met kort geding tegen Princess keukens

Dovy dreigt met kort geding tegen Princess keukens

De raadsman van Dovy Keukens eiste dinsdag per fax dat Princess Keukens in al zijn reclame en berichtgeving op internet vanaf 9 oktober elke verwijzing naar Dovy Keukens schrapt. “Zo niet ga ik zonder verwittiging over tot dagvaarding.”

Aanleiding voor deze aanstormende rel is het waanzinnige succes van Dovy Keukens op Open Bedrijvendag, afgelopen zondag. Ongeveer 11.000 mensen zakten af naar Roeselare. Voor Denis Thijs van Princess Keukens in Zutendaal was dat de druppel die de emmer deed overlopen. Prompt plaatste de man een advertentie op de website van uw krant waarin hij zich openlijk ergert aan Dovy Keukens van Donald Muylle.

Eerlijke zaken

De raadsman van Dovy Keukens vindt het onder meer niet kunnen dat Princess Keukens in zijn publiciteit zinspeelde op de slogan van Dovy. De zin “Nee, nee.... wij maken uw keukens” kan volgens Roeselare niet door de beugel. De raadsman vindt dat niet toegelaten vergelijkende reclame.

Donald Muylle (foto rechts) zelf beperkte zich dinsdag tot een sober persbericht: “In de media verklaren dat ik lieg, kan ik niet zo goed verwerken. Ik heb uitsluitend de waarheid gezegd en eerlijke zaken gedaan.”

"Niet onder de indruk"

Muylle ontkende met technische argumenten ook de kritiek van Denis Thijs (foto links), zaakvoerder van Princess Keukens. Hij wilde ook gisteren niet rechtstreeks met de krant praten. Denis Thijs is niet onder de indruk: ”Ik voel mij absoluut de winnaar op punten. Uit de professionele keukenwereld krijg ik niets dan felicitaties. Hoog tijd dat die zever ophield, schreef een collega. Ik ben ook niet onder de indruk van de fax van hun advocaat. Ik ga overleggen met mijn raadsman.”

Jan Bex

Lees ook: "Donald Muylle liegt gewoon"

Hoe zou een discussie tussen de advocaten er aan toe gaan? Jelle De Beule en Jonas Geirnaert van het VIER-programma De Ideale Wereld probeerden het te reconstrueren. Bekijk het hier.