Geen feest op luchthaven bij WK-kwalificatie

Print
Geen feest op luchthaven bij WK-kwalificatie

Geen feest op luchthaven bij WK-kwalificatie

De Rode Duivels uitzwaaien naar Kroatië is geen probleem, maar hen verwelkomen meteen bij terugkomst zal niet mogelijk zijn. Op vraag van de veiligheidsautoriteiten en Brussels Airport wordt er vrijdagnacht speciaal geen contact tussen spelers en supporters voorzien op de luchthaven van Zaventem, zelfs niet als de Rode Duivels zich verzekerd hebben van het WK. Uit schrik voor een gigantische toeloop.

De Rode Duivels spelen hun cruciale match in Kroatië vrijdag al om 18 uur. Dat aanvangsuur is voor veel mensen een praktisch probleem. Kunt u de match niet zien omdat u nog moet werken? Neemt u als individu of bedrijf speciale maatregelen om toch te kunnen kijken? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.
Zet u vrijdag iets leuk op poten om, samen met vrienden of familie, naar de match te kijken? Laat het ons ook weten via hier@reageren.be.


"De verantwoordelijken willen de veiligheid en normale werking van de luchthaven niet in het gedrang laten brengen", verklaart Filip Van Doorslaer, directeur marketing en evenementen van de KBVB. "Het heeft vrijdagnacht dus geen zin om naar de luchthaven te rijden. De supporters krijgen de spelers niet te zien."

"Omdat we toch aan de wens van de fans willen tegemoetkomen, organiseren we op zaterdag (om 17.00u) en op zondag (om 11.00u) open trainingen in het Koning Boudewijnstadion. Andere festiviteiten zijn helaasniet mogelijk voor de interland van dinsdag tegen Wales. Maar dat hopen we vlak na die match ruimschoots te kunnen compenseren."

Lees ook: Rode Duivels hebben eigen vliegtuig

SBE

Foto Photo News: Thibaut Courtois feestelijk onthaald op de luchthaven na de zege tegen Schotland in september.