Vrouw Syriëstrijder krijgt leefloon terug

Print
Vrouw Syriëstrijder krijgt leefloon terug

Vrouw Syriëstrijder krijgt leefloon terug

De bijstandscommissie van het Antwerpse OCMW besliste dinsdag om de echtgenote van Syriëstrijder Saïd M'Nari toch weer een leefloon te geven. Ook het leefloon van de afgelopen vier maanden krijgt ze uitbetaald. In augustus schorste het OCMW nog haar leefloon.

De vrouw is moeder van drie kinderen. Haar echtgenoot had haar achtergelaten in Antwerpen om te gaan vechten in Syrië. Zij klopte aan bij het OCMW en kreeg een leefloon van 1000 euro. Daar kwam in augustus verandering in toen de bijstandscommissie van het OCMW het leefloon schorste. Er werd gevreesd dat het geld rechtstreeks naar haar man in Syrië zou gaan.

Binnen de OCMW-raad kwam daar kritiek op. Sommigen verweten vooral de N-VA van de schorsing te gebruiken om politieke doeleinden. "Vooral N-VA wou aantonen dat ze krachtig optreedt tegen moslimfundamentalisme", klinkt het.

Ook binnen N-VA wordt nu gezegd dat de schorsing van het leefloon misschien iets te voorbarig was. De vrouw krijgt nu terug een leefloon en ook het leefloon van de afgelopen maanden uitbetaald. "De vrouw voldoet nu wel aan de voorwaarden", zegt Marco Laenens (N-VA), voorzitter van de bijstandscommissie van het Antwerpse OCMW.

Antwerps OCMW-voorzitster Liesbeth Homans (N-VA) wenst geen commentaar te geven op individuele dossiers. Zij stoort zich wel aan raadsleden die zich niet houden aan de geheimhoudingsplicht.

SVW
Archieffoto: Reuters