Personeel rusthuis Prinsenpark voert actie tegen werkdruk en dreigementen

De 95 personeelsleden van rusthuis Prinsenpark in Genk voeren dinsdag actie wegens de hoge werkdruk en het dreigement van de directie om verlofdagen in te trekken. Een vertegenwoordiging van het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een commandopost opgetrokken aan de ingang van het Genkse rustoord Prinsenpark.

mceulemans

"We protesteren tegen de chantage van de directie die vier verlofdagen wil afnemen als we bij onze eis blijven om een duidelijke ontslagprocedure op te nemen in het arbeidsreglement", zegt Ingrid Maurissen van de christelijke bediendebond LBC-NVK. "Een dreigement dat we absoluut niet pikken."

Werkdruk en overuren

"Het was de druppel die de emmer deed overlopen, want ook de verhoogde werkdruk is een al langer geformuleerde klacht waar geen gehoor aan wordt gegeven. Omdat er veel collega's ziek zijn, dienen de andere overuren te presteren, maar die uren kunnen niet direct gerecupereerd worden. En dat leidt tot extra druk."

De vakbonden willen nog de hele dag actie voeren. Intussen blijft de basiszorg voor de rusthuisbewoners wel verzekerd. "We hebben intussen ook al een eerste gesprek gehad met de directie", aldus Maurissen. "Daaruit blijkt dat ze de ernst van de situatie onderschat hebben, en op een aantal vlakken al toegevingen hebben gedaan. Deze afspraken moeten nu verder uitgewerkt worden. Woensdag wordt het piket opgeheven."

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer