Genk zet Thun opzij in Europa League

Racing Genk heeft donderdag in eigen huis van het Zwitserse FC Thun gewonnen in de groepsfase van de Europa League. Het werd 2-1.

drombouts

Gorius en Vossen scoorden de 56ste en 64ste minuut, Thun maakte nog de aansluitingstreffer in de blessuretijd. Racing Genk is nu alleen leider in groep G met een 6 op 6. Twee weken geleden wonnen de Limburgers nog op bezoek bij de Oekraïense topclub Dinamo Kiev met 0-1.

Eerder op de avond ging Zulte Waregem in de Europa League ten onder met 4-0 bij het Russische Rubin Kazan.

De Genkenaars waren op papier favoriet tegen Thun, maar daar was op het veld weinig van te merken. In de eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen, maar doelman Köteles behoedde de Limbugers met twee knappe reddingen van een achterstand.

Na de pauze tapte Genk uit een ander vaatje. Tien minuten na rust trapte Gorius met wat geluk plots de 1-0 tegen de touwen - zijn afstandsschot week af en belandde over doelman Faivre - en acht minuten later rondde kapitein Jelle Vossen een vlotte aanval beheerst af. In de ultieme slotfase lukte Martinez nog de eerredder, maar het bleef 2-1.

In dezelfde groep speelden Rapid Wenen en Dynamo Kiev 2-2 gelijk. In de stand staat Genk aan de leiding met zes op zes. Dan volgen Thun (3), Kiev (1) en Rapid (1). De top twee stoot door naar de zestiende finales. Op de derde speeldag neemt Genk het op 24 oktober op eigen veld op tegen Rapid Wenen en ontvangt Dynamo Kiev Thun.

Foto Jeffrey Gaens