Zware nederlaag voor Zulte in Europa League

Op de tweede speeldag in de groepsfase van de Europa League heeft Zulte Waregem in Rusland een zware nederlaag geleden. Tegen Rubin Kazan verloor de vicekampioen met 4-0.

drombouts

Na een gelijkopgaande eerste helft kwam Zulte op het uur 1-0 achter na een owngoal van Duplus. Daarna was de veer bij de West-Vlamingen gebroken en kregen ze nog drie goals om de oren. Met een 1 op 6 is Zulte voorlopig derde in groep D.

3 graden

Zo'n 7.000 toeschouwers - het Tsentralnyi Stadion biedt plaats aan 30.000 fans - zagen hoe Junior Malanda door de afwezigheid van Steve Colpaert centraal in de verdediging mocht postvatten bij Zulte Waregem. Het middenveld werd gestoffeerd door het centrale (succes)trio Kums-Skulason-Hazard en vooraan moest Habibou voor de doelpunten zorgen.

De wedstrijd werd gespeeld bij amper +3 graden celsius, maar aan het spel van de thuisploeg konden de fans zich niet verwarmen. Kazan moest voor rust genoegen nemen met één grote kans voor goudhaantje M'Vila.

Na rust zorgden de Russen wél voor opwinding. Vlak voor het uur kwam Kazan via een corner op voorsprong. Het was de ongelukkige Waregem-verdediger Frédéric Duplus die de bal voorbij zijn eigen doelman kopte.

Een kwartier voor tijd deed Kazan de match dood. Na een snelle counter kwam de bal bij Roman Eremenko, die laag in de rechterbenedenhoek binnenschoot: 2-0. Zeven minuten later zorgde Alexander Ryazantsev nog voor de 3-0. Twee minuten voor affluiten knalde Bebars Natcho met een mooie vrije trap de 4-0-vernedering op het bord.

Foto Photo News