Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sabine Hagedoren al 20 jaar weervrouw

Sabine Hagedoren is vandaag precies 20 jaar weervrouw bij de openbare omroep. Eén-omroepster Andrea Croonenberghs was er als de kippen bij om haar in de bloemetjes te zetten.

drombouts

Na het pensioen van Armand Pien mocht Sabine in 1993 voor het eerst het weer voorspellen. Vier jaar later gaf ze haar job als lerares wetenschappen in het secundair onderwijs op om voltijds weervrouw te worden. Sindsdien werd het weer op de VRT enkel nog door Sabine en Frank Deboosere gedaan.

Enkel toen Sabine tweemaal op zwangerschapsverlof was - voor dochter Lise en zoon Lars - kregen de VRT-kijkers een andere weervrouw te zien, Peggy De Meyer.

Sabine was ook te zien in het consumentenprogramma Klant en Klaar en in Vlaanderen Vakantieland.

"Op naar de volgende 20"

"Heerlijk dat Eén hieraan dacht", zegt Sabine over haar porseleinen viering. "Ik wist zelf dat het rond deze periode was, maar heb er vanmorgen niet speciaal aan gedacht. Ik doe het nog altijd heel graag en met evenveel enthousiasme als in het begin. Op naar de volgende twintig jaar!'

Foto VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer