Malisse neemt afscheid met nederlaag

De tenniscarrière van Xavier Malisse is zo goed als zeker voorbij. De 33-jarige West-Vlaming werd woensdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de Ethias Trophy. Hij verloor met 6-3 en 7-6 (7/4) van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 94).

jatimmermans

Malisse had voor aanvang van het toernooi aangekondigd dat het Challengerevenement in Bergen zijn laatste toernooi zou worden. Heel misschien vraagt hij nog een wildcard aan voor de Australian Open van begin 2014, maar de kans dat hij zo'n uitnodiging krijgt is klein.

Xavier Malisse werd prof begin 1998. Hij won drie ATP-toernooien in het enkel (Delray Beach 2005 en 2007, Chennai 2007), negen keer was hij verliezend finalist. Hij won ook negen ATP-titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus.

In 2002 bereikte X-Man de halve finales van Wimbledon. Datzelfde jaar haalde hij de negentiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering. Vandaag is Malisse weggezakt naar de 122ste plaats op de ATP-ranking.

Malisse, die als enfant terrible menig racket kapot sloeg op de baan, speelde ongeveer 4 miljoen euro prijzengeld bij elkaar.

Wat de toekomst brengt voor Malisse, is nog een open vraag. Hij wil graag in het tennis blijven, mogelijk als begeleider van jonge talenten.

Lees ook: Xavier Malisse neemt afscheid

Foto Belga

Meer over Xavier Malisse