thumbnail: null
thumbnail: null

Wagons met auto's donderen 25 meter van brug in Voeren

In Remersdaal bij Voeren zijn dinsdagochtend drie wagons met Fiat-voertuigen ontspoord. Het treinongeval gebeurde rond 5 uur. Er vielen geen gewonden, maar de materiële en economische schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en twee rijtuigen donderden 20 tot 25 meter naar beneden.

fvranckx

Lees ook: Treinverkeer minstens tot donderdag onderbroken Album + video: Wagons goederentrein ontspoord in Voeren Waterschap gaat benzine en olie in Gulp meten

De treinbestuurder vertelde na het ongeval dat hij, nadat hij een groen seinlicht gepasseerd was, een trein zag stilstaan voor een tunnel vlak voor hem. De treinen botsten tegen elkaar en zo zouden de wagons ontspoord zijn.

Volgens Huub Broers, burgemeester van Voeren, moet nog bekeken worden hoe de bergingswerken zullen verlopen. "Het is aan het parket om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Een trein stond stil, terwijl de andere aankomende trein aan het afremmen was. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden. Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven, bovenleidingen zijn afgeknapt."

Het treinverkeer op de goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland, een van de drukste goederenspoorlijnen van België, zal op de plaats van het ongeval zeker tot donderdag stilliggen. Dat zal onder meer de werking van de Antwerpse haven grondig verstoren.

Bekijk ook de reportage van VTM:

Belga, Foto NM

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio