Zelfgemaakte loopbrug stort in op scoutsdag: acht gewonden

In Koksijde zijn acht gewonden gevallen toen een zelfgemaakte loopbrug instortte. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust.

jatimmermans

Het ongeval deed zich voor op de inschrijvingsdag van de scouts. Een jonge vrouw raakte zwaargewond doordat een koelkast op haar hoofd viel.

Het incident gebeurde rond half vier aan het hoofdkwartier van de Scouts Zeedustra in de Kerkstraat in Koksijde. Naar aanleiding van een inschrijvingsdag hadden de scouts zelf een loopbrug in elkaar gesjord. Op de loopbrug bevond zich een geïmproviseerde bar.

Vrouw krijgt koelkast op hoofd

Onder het gewicht van ruim twintig mensen stortte de loopbrug in. Daarbij raakten acht mensen gewond. Vijf van hen werden met relatief lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een 23-jarige oud-leidster liep ernstige verwondingen op. De vrouw stond tijdens het ongeluk onder de loopbrug en kreeg hierdoor een koelkast op haar hoofd.

Volgens de eerste vaststellingen van de politie was alles goed gesjord. Het te grote gewicht op de brug was waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.

Belga

Beeld vtm

Meer over Koksijde