Leukemans: "Situatie dramatisch voor De Gendt"

Björn Leukemans krijgt zondag als wegkapitein een belangrijke rol op het WK wielrennen in Firenze. De Wommelgemnaar ziet mogelijkheden voor België en stelt tegelijk zijn toekomst als renner in vraag. "Maar voor Thomas De Gendt is de situatie dramatischer."

drombouts

"Ik sta voor de vijfde keer aan de start van een wereldkampioenschap voor profs, en dit is met voorsprong de zwaarste omloop die ik ooit te zien kreeg. Er is nauwelijks ruimte om te recupereren", beschrijft Leukemans het parcours.

Toch ziet hij ziet meerdere Belgen goed uit de verf komen in Firenze. "Een goede Gilbert vindt hier een parcours op zijn maat. Maar ook Greg Van Avermaet en Jan Bakelants hebben mogelijkheden. Misschien is Bakelants wel de man die de debatten moet openen, dat zou goed zijn."

Contract

Door het verdwijnen van Vacansoleil-DCM zit de 36-jarige Leukemans nog steeds zonder werkgever. "Maar voor mij is de situatie minder dramatisch dan voor Thomas De Gendt. Ik ging na zijn tijdrit nog bij hem op de kamer. Die jongen zat echt onder de grond."

"Wat wil je? Vorig jaar was hij nog de held van de Stelvio en kon hij op 26-jarige leeftijd een riant contract tekenen. Twaalf maanden later is die overeenkomst niks meer waard en wordt zijn toekomst in vraag gesteld."

"Dan heb ik het als 36-jarige iets makkelijker. Al neemt dat niet weg dat ik prof wil blijven. Ik heb al nagedacht over een toekomst naast de fiets, maar ik kwam er gewoon niet uit. Hopelijk blijf ik volgend jaar gewoon verder koersen."

GVDL

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer