Sterrenchef Viki Geunes vecht boete aan

Print
Sterrenchef Viki Geunes vecht boete aan

Sterrenchef Viki Geunes vecht boete aan

Een dag voordat koning Filip en koningin Mathilde in zijn restaurant komen eten, is tweesterrenchef Viki Geunes van 't Zilte in Antwerpen voor het hof van beroep verschenen. Hij vecht er zijn veroordeling aan voor het verhinderen van een sociale controle.

In eerste aanleg kreeg hij een boete van 75.900 euro, waarvan 7.590 euro effectief, en het openbaar ministerie vorderde donderdag de bevestiging van dat vonnis. Geunes betwist de feiten.

Drie inspecteurs hadden zich op 27 augustus 2011 rond 20 uur in 't Zilte aangeboden en wilden de identiteit van alle aanwezige personeelsleden controleren. Viki Geunes zou één van de inspecteurs de toegang tot de keuken verhinderd hebben en zou zich agressief en arrogant hebben opgesteld, waardoor slechts vijf werknemers gecontroleerd konden worden. De chef-kok kreeg een minnelijke schikking van 1.500 euro aangeboden, maar was daar niet op in gegaan.

De verdediging betwistte dat hij de controle belemmerd had en pleitte dat één van de inspecteurs niet professioneel te werk zou zijn gegaan. Hij had ruzie gemaakt met Geunes en had de controle - waar zijn twee collega's al mee bezig waren - zelf stopgezet. De man had volgens de verdediging daarna een gekleurd en onvolledig proces-verbaal opgesteld dat niet representatief was voor wat er zich in het restaurant had afgespeeld.

Arrest op 21 november.

Belga

Archiefbeeld JVdP