Bakkali: "Maak mijn keuze binnen een of twee weken bekend"

Print
Bakkali: "Maak mijn keuze binnen een of twee weken bekend"

Bakkali: Maak mijn keuze binnen een of twee weken bekend

PSV-youngster Zakaria Bakkali zal snel laten weten of hij voor de Marokkaanse dan wel de Belgische nationale voetbalploeg kiest. "Dat maak ik binnen een of twee weken bekend", zo vertelde Bakkali aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

De 17-jarige Bakkali heeft de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. Bondscoach Marc Wilmots selecteerde hem voor de twee laatste wedstrijden van de Rode Duivels, de oefeninterland van 14 augustus tegen Frankrijk (0-0) en de WK-kwalificatiematch van 6 september in Schotland (0-2). De winger van PSV kwam echter tweemaal niet in actie wegens een blessure, waardoor hij nog steeds kan kiezen tussen de Marokkaanse en de Belgische nationale ploeg.

Woensdag speelde Bakkali in de tweede ronde van de Nederlandse Beker 90 minuten in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen tweedeklasser Telstar. "Het ging goed. Ik ben alleen nog niet topfit", verklaarde de Luikenaar na afloop.

In WK-kwalificatiegroep A staan voor de Rode Duivels nog twee duels op het programma. Op 11 oktober trekt België naar Kroatië. Vier dagen later ontvangen de Rode Duivels Wales in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Een gelijkspel in Kroatië volstaat al voor groepswinst en deelname aan het WK in Brazilië. Volgende week donderdag maakt Wilmots zijn selectie bekend.

Belga
Foto Photo News