Bakelants: "In een normale wereld heeft De Gendt meteen een contract"

Print
Bakelants: "In een normale wereld heeft De Gendt meteen een contract"

Bakelants: In een normale wereld heeft De Gendt meteen een contract

Jan Bakelants is in en rond Firenze bezig aan de laatste voorbereidingen voor het WK wielrennen komende zondag. In een column in uw krant doet hij dagelijks zijn verhaal.

Vanochtend om tien uur krijgen we het parcours voor het eerst te zien. Dan wordt er bij iedereen een knop omgedraaid. Carlo Bomans volgt ons in de auto, nadien geven we allemaal feedback aan de bondscoach en onder meer op basis van die bevindingen wordt de tactiek voor zondag bepaald.

De sfeer is goed, maar af en toe wordt het 's avonds aan tafel toch ernstig. Het is hallucinant te merken hoeveel renners er nog op zoek zijn naar een nieuwe ploeg. Ik vorm daar helaas geen uitzondering op. Ik hoorde dat Thomas De Gendt gebukt ging onder de stress, en dat het daarom niet echt lukte tijdens de tijdrit.

In een normale wereld zou de derde van de Giro van vorig jaar diep in september al lang weten waar hij volgend jaar rijdt. In een normale wereld krijgt een kerel die een rit wint in de Tour, twee dagen de gele trui draagt en vervolgens de beste is in een semiklassieker, ook meteen een contract. Het klopt gewoon niet, het is allemaal zo extreem. Maar tegelijk mag ik niet gaan doemdenken.

Lees de hele column in uw krant.

JAN

Foto Photo News