Frans Vancoppenolle: "Ik blijf bij mijn eisen"

Print

Frans Vancoppenolle: Ik blijf bij mijn eisen

Frans Vancoppenolle, de partner van Wendy van Wanten, eist nog steeds excuses vanwege de VRT. Gisteravond was hij te gast in ‘Reyers Laat’. “Maar zal dit niet beschouwen als een voldoende wederwoord. Naar ‘Reyers Laat’ kijken misschien 200.000 mensen. Dat weegt niet op tegen hetgeen zondag is aangericht in een uitzending die door 1,2 miljoen mensen is bekeken", klinkt het.

Lees ook:
VRT praat deze week met echtgenoot Wendy Van Wanten
"Alle dvd's van 'Albert II' moeten worden vernietigd"
Wendy Van Wanten overweegt klacht tegen makers 'Albert II'

Frans Vancoppenolle heeft gisteren bij de politie een klacht voor laster en eerroof ingediend tegen het productiehuis van de serie ‘Albert II’ en tegen de VRT. In de uitzending van vorige zondag zat er een passage die volgens hem de eer van zijn vrouw beschadigde. De VRT heeft hem uitgenodigd voor een gesprek met de netmanager en de manager Beroepsethiek, dat nog deze week moet plaatshebben."Een excuus vlak voor de uitzending van aanstaande zondag zou alleen maar gepast zijn", herhaalt 'Franske' zijn eisen. "We willen ook niet dat die passage nog voorkomt in eventuele herhalingen of op de dvd’s.”

Hij is ook verontwaardigd omdat professor Mark Van den Wijngaert dinsdag in ‘Terzake’ niet veel begrip had voor de heisa omdat het voor de hoogleraar-emeritus, die meewerkte aan de reeks, toch allemaal fictie is. “Mijn vrouw werd met haar eigen naam en haar artiestennaam genoemd, tot haar geboorteplaats Oostende aan toe. Kun je dan nog van fictie spreken?”

Frans Vancoppenolle hoopt dat het niet in een rechtszaak uitmondt. “Al zal dat misschien het enige middel zijn. We hopen nog altijd dat het tot een overeenkomst kan komen. Ik heb de klacht eigenlijk maar voor alle zekerheid ingediend.”

Lees vandaag meer in uw krant.

RdC, Archieffoto Belga/Beeld VRT