Smet wil (slechte) resultaten taaltest proffen vrijdag bekijken

Print
Smet wil (slechte) resultaten taaltest proffen vrijdag bekijken

Smet wil (slechte) resultaten taaltest proffen vrijdag bekijken

De Vlaamse regering zal vrijdag een stand van zaken opmaken rond de evaluatie van de taaltest Engels van de proffen. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (foto links) laat via zijn kabinet weten dat hij niet wil vooruitlopen op de nota die vrijdag op de ministerraad wordt besproken en dus ook niet op een beslissing.

De sp.a-minister reageert daarmee op uitspraken van Open Vld-politica Fientje Moerman (foto rechts). Die had woensdag in het VRT-programma 'Volt' gezegd dat proffen die niet geslaagd waren voor de test toch verder les zouden mogen geven.

Lees ook: Een op de tien hoogleraren zakt voor test Engels

Moerman strenger

Proffen die het vereiste niveau voor de taaltest Engels niet gehaald hebben, zouden dit academiejaar toch mogen blijven lesgeven. Zij zouden nog de tijd krijgen om hun kennis bij te spijkeren. Enkel wie vlakaf geweigerd heeft de test af te leggen, zou geen les mogen geven. Dat stelde Vlaams parlementslid Fientje Moerman (Open Vld) woensdag in het VRT-programma 'Volt' in een debat met KU Leuven-rector Rik Torfs. Moerman voegde er nog aan toe dat de proffen nog geluk hebben dat Smet minister van Onderwijs is. "Met mij zou het niet waar geweest zijn", aldus Moerman. Moerman zei dat ze zich baseerde op een nota die vrijdag zou besproken worden op de Vlaamse regering.

Volgens het kabinet van onderwijsminister Smet zal de kwestie vrijdag besproken worden op de ministerraad. "Op basis van de evaluatie van de eerste cijfers en de vragen van het hoger onderwijs wordt vrijdag de stand van zaken besproken en zal er een voorstel gedaan worden. We kunnen momenteel niet vooruitlopen op de inhoud van de nota of de eventuele beslissing", luidt het.

Belga, Foto's PN