Hazodi

Pv van onderzoeksrechter moet verdwijnen uit dossier-Hilde Claes

In het onderzoek naar de vermeende schriftvervalsing door Hasselts burgemeester Hilde Claes heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist dat een proces-verbaal van de onderzoeksrechter uit het dossier verwijderd moet worden. Dat pv heeft betrekking op haar inzagerecht in het dossier.

mceulemans

Hilde Claes had inzagerecht gevraagd aan de onderzoeksrechter. Voordat hij daarover zou beslissen, had hij eerst het standpunt van het parket gevraagd. Dat stemde ermee in en Claes mocht het dossier inkijken. Nadien had de onderzoeksrechter een proces-verbaal opgesteld, waarin hij schreef dat bepaalde stukken niet aan het inzagerecht onderworpen waren gelet op het privacyrecht van bepaalde mensen.

Juridische fout

De advocaat van Hilde Claes meende dat dat niet juridisch correct was: je kan niet eerst onbeperkt inzagerecht geven om het dan nadien te beperken. Het parket-generaal was dezelfde mening toegedaan en had gevorderd om het bewuste proces-verbaal nietig te verklaren. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling nu gedaan en het pv dient ook uit het dossier verwijderd te worden.

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners