Turtelboom: "Geen schijn van partijdigheid bij procureur Rubens"

De Hasseltse procureur Marc Rubens nam de nodige maatregelen om een schijn van partijdigheid te voorkomen bij de afhandeling van de zaak tegen burgemeester Hilde Claes (sp.a). Dat liet minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) zopas weten aan kamerlid Koenraad Degroote (N-VA).

tmas

"Hilde Claes is in verdenking gesteld voor schriftvervalsing in de Hazodi-zaak. Ze ondertekende een verslag waarin staat dat één van de klokkenluiders aanwezig was op een vergadering, terwijl dat niet zo was. Procureur Rubens moet over deze zaak een eindvordering maken en hij riep herhaaldelijk minstens een schijn van partijdigheid op", aldus Degroote.

Het Kamerlid citeert een brief van Rubens aan Claes waarin de procureur stelt dat "sommige klokkenluiders een klankbord moesten hebben om hun frustraties extra volume te geven, anderen gebruikten middelen die eerder tot doel om hun collega's op de werkvloer te raken en om via justitie rekeningen te vereffenen".

Turtelboom zegde dat Rubens "zijn eerste twee substituten heeft aangesteld om dit strafdossier op te volgen. Volgens de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois namen zij tot op heden alle beslissingen in dat dossier en kan aan Rubens geen partijdigheid worden verweten. Hij trof bovendien de nodige maatregelen om ook een schijn van partijdigheid te voorkomen".

De minister gaf nog mee dat een eerdere klacht tegen Rubens wegens partijdigheid werd geseponeerd "wegens gebrek aan tastbare elementen".

JDW Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio