Red Dragons boeken moeizame zege tegen Denemarken

De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft zich zaterdag op het EK volley voor mannen in het Deense Odense met een 3-1 (23-25, 25-23, 25-16, 28-26) zege op de tweede speeldag in groep A tegen gastland Denemarken meteen verzekerd van een plaats in de tweede ronde.

tmas

Wat zich aankondigde als een relatief makkelijke wedstrijd tegen Denemarken, eindigde in een ware thriller waarin tot de laatste minuut geknokt moest worden tegen Mads Ditlevsen en co. De Red Dragons gaven de eerste set na een voorsprong uit handen, en waren dus snel op achtervolgen aangewezen. Dankzij uitblinker Bram van den Dries (28 punten) werd de klus uiteindelijk toch nog in vier sets geklaard.

Vrijdag haalden de Red Dragons het in de openingswedstrijd met 3-0 van Wit-Rusland. Dankzij de zes op zes zijn ze al zeker van de tweede ronde, maar om zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinales is er zondag in het laatste groepsduel tegen Italië nog een zege nodig. De Italianen wonnen zaterdag immers ook hun tweede wedstrijd met 1-3 tegen Wit-Rusland. Net zoals bij de vrouwen valt de laatste in deze poule af, gaat de eerste rechtstreeks door naar de kwartfinale (woensdag 25/09) en spelen de tweede en de derde van de reeks een dag vroeger de play-offs tegen de nummers twee en drie uit de poule met Servië, Slovenië, Finland en Nederland.

Foto EPA