Descheemaecker vergelijkt Vande Lanotte met Marlon Brando

Marc Descheemaecker, afscheidnemend afgevaardigd bestuurder van de NMBS, heeft federaal minister Johan Vande Lanotte op Facebook vergeleken met Godfather-acteur Marlon Brando. "Als de NMBS-saga wordt verfilmd, moet de rol van Vande Lanotte gespeeld worden door Marlon Brando", zo stond zaterdag te lezen op de Facebook-pagina van Descheemaecker. De opvallende post werd echter snel opnieuw verwijderd. Nadien wilde Descheemaecker geen commentaar kwijt.

tmas

Descheemaecker greep, zoals bekend, naast een nieuwe benoeming als NMBS-topman en wordt de nieuwe voorzitter van Brussels Airport. Zijn plaats bij de NMBS zou eerst ingenomen worden door Frank Van Massenhove, maar die haakte vrijdag om persoonlijke redenen af. De regering had met Jo Cornu, ex-topman van Alcatel en voorzitter van Electrawinds, meteen een vervanger klaar. Dat sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte een bepalende rol heeft gespeeld in de hele benoemingscarrousel is een publiek geheim.

Die Vande Lanotte wordt nu door Descheemaecker vergeleken met acteur Marlon Brando. Dat is opvallend. Niet alleen heeft Descheemaecker zich tot nog toe niet uitgesproken over de benoemingssaga bij de NMBS, maar Brando was ook de man die de rol van maffiabaas Don Vito Corleone vertolkte in The Godfather. In ieder geval verdween het bericht snel van Facebook.

Descheemaecker wilde zaterdag niet reageren. De spoorbaas wilde bevestigen noch ontkennen of hij het bericht gepost had. "Ik geef geen commentaar op mogelijke posts op mijn privé-Facebookpagina. Ik geef ook geen commentaar op de benoemingen", was het enige wat Descheemaecker via zijn woordvoerster over de zaak kwijt wou.

Belga Foto Belga

Meer over Frank Van Massenhove