Pitbulls vallen maltezers aan in Rotem

Donderdagnamiddag hebben twee loslopende pitbulls twee maltezertjes aangevallen in de Kempenstraat in Rotem. Chiara Schiavone (23) wandelde met haar maltezerhondjes haar woonerf op toen plots twee pitbulls de hondjes aanvielen, voor de ogen van een bus schoolkinderen.

awillems

“Ik was met Takina en Luca aan de lijn gaan wandelen en stapte om 15.30 uur van de Kempenstraat weer mijn erf op”, getuigt Chiara. “Plots zag ik twee loslopende pitbulls mijn richting uit lopen." De honden grepen de twee maltezertjes en beten ze. “Een pitbull greep Takina bij de borst en slingerde haar door de lucht alsof het een speelgoedje was. Luca werd achter de schouder gebeten.”

Een buurvrouw en een buurjongen hielpen mee de honden op afstand te houden. “Zelf ben ik met mijn nagels de pitbulls beginnen krabben, ik heb er zelfs een gebeten. De buurjongen stak uiteindelijk een stok in de muil van de pitbulls waarop die mijn maltezertjes loslieten.”

De ambulance kwam ter plaatse maar uiteindelijk hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden overgebracht. “Takina en Luca moesten wel naar de dierenarts.” De twee pitbulls zijn van een bewoner in de buurt. De honden zijn al meermaals uit hun grote ren gebroken.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

MMD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio