Bereikbaarheid is dé troef van job op het Klaverblad

Eén van de klassieke argumenten om al dan niet voor een bepaalde werkgever te kiezen, is het aantal minuten dat je in de auto moet zitten voor het woon-werkverkeer. Vandaag ervaart 27 procent van de Limburgers het afmalen van deze kilometers als 'belastend'. Bedrijven die personeel uit heel de provincie willen rekruteren, kiezen daarom best voor een centrale, goed bereikbare ligging. Denk je daarbij ook spontaan aan het Klaverblad in Lummen?

kmeers

p> In Lummen kruisen de autosnelwegen E314 (Maasmechelen-Leuven) en E313 (Antwerpen-Luik) elkaar. Daardoor ziet haast niemand er tegen op om snel even naar Lummen te rijden. Zelfs vanuit Nederland en Duitsland is het Klaverblad eenvoudig bereikbaar. Een troef die veel bedrijven heeft aangezet om hier hun kantoren, toonzalen of magazijnen neer te poten.

"Voor de keuze van onze vestigingsplaats hebben we inderdaad in de eerste plaats naar de bereikbaarheid gekeken", zegt Philippe Everaerts,Sales Director Belux van Kramp, (foto) een groothandel in duizenden onderdelen en accessoires voor machines. "Aangezien we vanuit Lummen heel België en Luxemburg vlot kunnen bedienen, lag de keuze voor de hand. Niet alleen voor onze eigen distributiedienst is deze uitvalsbasis interessant, maar ook voor de klanten, leveranciers en personeelsleden. We zijn hier nu met zo'n 52 mensen, waarvan de meesten in de directe omgeving wonen. Het spreekt voor zich dat wij als werkgever interessanter zijn naarmate zij minder tijd verliezen met woon-werkverkeer." Philippe Everaerts stelt bovendien vast dat de ligging aan het Klaverblad de vijver vergroot om personeel uit te rekruteren. "Hier werken mensen van Buggenhout, Leuven en Antwerpen. Zij rijden altijd tegen de files in. Toen ze hier solliciteerden was niet de afstand van belang, maar wel de tijd die ze nodig hadden om hier te geraken. En dat valt dus goed mee als je aan het Klaverblad gevestigd bent." Al erkent hij ook dat de bereikbaarheid maar één van de vele factoren is waarop het personeel zijn werkgever beoordeelt. "Als we onze tevredenheidsenquêtes bekijken, stellen we vast dat de doorgroeikansen en het familiale karakter van ons bedrijf zeker zo belangrijk zijn om hen aan Kramp te binden."

Veiligheid

Jos Cielen is zaakvoerder van Vegas, een bedrijf in visuele communicatie dat het Klaverblad permanent in het vizier heeft. "Eén van de redenen waarom we destijds van Heverlee naar Lummen zijn verhuisd, is de visibiliteit die je aan het Klaverblad hebt", zegt hij. "Bij de prospectie merk ik dat we veel naambekendheid genereren door de drukke passage langs het Klaverblad. Bovendien zijn we uiteraard snel ter plaatse, zowel bij onze klanten als bij onze familie. Ik woon zelf in Leuven, wat op zich redelijk ver is, maar in tijd goed meevalt. In de juiste richting, tenminste…" De langdurige werken hebben Vegas enige tijd parten gespeeld. "We moeten gelukkig niet zo veel volk hier ontvangen, maar het gebeurde toch dat men ons met de gps niet wist te vinden", aldus nog Jos. "Nu is de situatie uiteraard heel sterk verbeterd. Ook qua veiligheid, want vroeger was het altijd spannend om de autoweg heelhuids op te rijden." De bedrijven aan het Klaverblad gaan als goede buren met elkaar om. "Een hapje eten doen we in het Intermotel, en ook voor andere firma's in de buurt hebben we al opdrachten gedaan. We zijn bovendien lid van de Ondernemersclub Heusden-Zolder/Lummen, waar we ook informeel kunnen kennismaken met de andere mensen die hier in de buurt werken. Hier werken is dus aangenaam. Geen redenen om snel andere oorden op te zoeken!"

Bij de kapper

Philippe Smets van autohandel Centrum Cars is één van de nieuwkomers aan het Klaverblad. "We zijn van het centrum van Hasselt naar hier verhuisd omwille van de bereikbaarheid", bevestigt ook hij. "Klanten uit Antwerpen, Luik of Brussel maken graag de verplaatsing als ze geen uren moeten zoeken of in de file moeten staan. Dan mag het gebouw zelfs ergens achterin liggen. Vandaar het magazijn hier in Lummen. Voordeel is ook dat we hier alleen bezoekers krijgen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. In Hasselt had je een aantal mannen die even tussen de auto's kwamen rondneuzen terwijl hun vrouw bij de kapper zat… Deze locatie is tot slot ook voor mij persoonlijk interessant, omdat het maar vijf minuten van thuis is. En dat wil toch iedereen, niet?"