Negatief advies voor extra parking Hasselts ziekenhuis

Print
Negatief advies voor extra parking Hasselts ziekenhuis

Negatief advies voor extra parking Hasselts ziekenhuis

Hasselt - Het Hasseltse schepencollege heeft negatief advies gegeven voor de bovengrondse parkeergarage van 250 plaatsen die het Jessaziekenhuis op zijn huidige parking wil bouwen. De bovengrondse parking zou gebouwd worden op de huidige ziekenhuisparking, drie verdiepingen tellen en 250 plaatsen. Het zou gaan om een tijdelijke constructie om de acute parkeerproblemen in de buurt op te vangen.

“Deze beslissing ligt in de lijn van de intrekking van de bouwvergunning voor de ondergrondse parkeergarage aan het cultuurcentrum, naast het ziekenhuis”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput (CD&V). “We willen eerst grondig overleg met alle betrokken partijen.”

Het Jessaziekenhuis wacht af. “We hebben een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd”, zegt woordvoerder Kris Eyckmans van het Jessaziekenhuis. “Op dit moment hebben wij van de stad nog geen officieel antwoord gekregen. Mocht de beslissing over de bouw van een tijdelijke parking negatief zijn, moet er wel een andere oplossing komen om aan onze parkeerbehoeften te voldoen.”

Het buurtcomité Red het Stadspark, dat actie voert tegen de plannen van de stad voor de ontsluiting van de buurt, is tevreden met het negatieve advies. “Voor ons is dit de enige juiste denkpiste”, vindt Bruno Ruysschaert.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

DJ

Foto:

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio