Ook geen Lommelse zege in Antwerpen

Voetbalminnend Lommel blijft nog minstens een week langer op zijn honger zitten. United verdedigde zich zondag tegen een krachtiger en geroutineerder Antwerp met hart en ziel, maar kon op aanvallend vlak nooit een vuist maken. En dus was een rake kopstoot van Sandro Calabro voldoende voor een nipte maar verdiende lokale zege."

fvranckx

Antwerp tekende meteen voor een furieus openingskwart en liet zich opmerken door een pertinente zoektocht naar de voetballende combinatie. Het resulteerde allemaal echter in te vele halve kansjes en nog te veel onnauwkeurigheid. Antwerpdoelman Björn Sengier zag het anders graag gebeuren, want hij kon een verlengstuk aan zijn namiddagsiësta breien. Na dik tien minuten sneed Tano - haast niet van de bal te zetten - als een mes door de Limburgse boter, maar voor de kooi van Thoelen gaf Antwerp niet thuis. Nog eens tien minuten verder probeerde Bakkenes het ook eens, maar Calabro en co. kwamen andermaal een teen of negen te kort. Lommel van zijn kant moest het doen met pogingen van Neven en Brogno. Nog voor de rust knalde Petrucci - later logisch vervangen - van kortbij en dus onbegrijpelijk veeleer in de richting van de business-seats dan naar Thoelen. Bostock mikte de beste Antwerpkans voor de koffie op de kruising.

Vroeg in de tweede helft bracht Hasselbaink met de van ongeduld trappelende Güvenç een kwaliteitsinjectie. Broodnodig, want de Great Old was maar flauwtjes uit de kleedkamer gekomen. Niet ver voorbij het uur zag een sterke Bostock zijn elvendertigste hoekschop wél op de goede plek belanden. De van naturen altijd opportunistische Calabro zette er zijn knikker tegen: 1-0. De zeer degelijk ingevallen Güvenç, die nog een aanslag van de tegen een rode kaart aankijkende Neven overleefde, knalde nog overhoeks en laag naast.

Lommel komt zo op de voorlaatste plaats te staan, Antwerp wordt vijfde.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand.

PiDi/SDR, foto GMAX