thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Prachteditie" Sanicole Airshow lokt 35.000 bezoekers (video + album)

Zo'n 35.000 bezoekers hebben zondag met volle teugen genoten van de internationale airshow die Aeroclub Sanicole uit Hechtel al voor de 37ste keer georganiseerd heeft. Het unieke passagierstoestel Breitling Constellation, waarvan nog slechts 2 exemplaren rondvliegen, was de grote blikvanger van deze editie.

fvranckx

"Het was een prachtige editie voor organisatoren en publiek", zegt woordvoerder Joeri Mombers. "We hebben zo'n 35.000 mensen mogen verwelkomen, en daar zijn we erg blij mee. De bezoekers hebben ondanks de hoge bewolking in de namiddag, de hele dag een goede zichtbaarheid gehad op de demonstratievluchten. Die zijn trouwens allemaal perfect verlopen."

Het publiek verdeelt Mombers ruwweg in twee categorieën: "Enerzijds heb je de echte liefhebbers, die ieder jaar speciaal naar hier komen om unieke exemplaren te bewonderen", weet hij. "Dit jaar was dat vooral de Breitling Constellation uit Zwitserland, dat net na de Tweede Wereldoorlog het snelste passagiersvliegtuig ter wereld was. Momenteel zijn er nog twee vliegende exemplaren, waarvan een militaire variant die schitterend gerestaureerd is. Een tweede demo die erg werd gewaardeerd was die van de Tsjechische helikopter Mil MI-171, een toestel dat in West-Europa zelden of nooit te zien is."

Anderzijds is de Sanicole Airshow een grote familiehappening. "We maken er altijd een gebeurtenis voor het grote publiek van, met bijvoorbeeld parachutisten, oldtimers en heel wat randanimatie. Ook dat facet kan vele duizenden bezoekers bekoren. We hebben dus alleen maar blije gezichten gezien vandaag."

Bekijk ook de reportage van TVL:

Belga, Foto's RL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio