Batshuayi bezorgt Standard nieuwe zege

Zeven speeldagen heeft het geduurd voor Standard Luik een tegengoal moest incasseren, maar zondag was het zover. Na een kwartier spelen opende Depoitre de score voor Oostende. Maar de Rouches herpakten zich en dankzij drie goals van Batshuayi wonnen ze de uitwedstrijd uiteindelijk met 2-4. Daardoor behoudt Standard het maximum van de punten, Oostende blijft laatste met 2 punten.

fvranckx

Oostende begon het beste aan de wedstrijd. Via Laurent Depoitre kwam de kustploeg na dertien minuten op voorsprong. De competitieleider zette de scheve situatie snel recht. De Nigeriaan Imoh Ezekiel maakte er tien minuten later al 1-1 van. Michy Batshuayi bracht de Luikenaars vervolgens met twee treffers, in minuut 32 en 39, nog voor de pauze op 1-3. Na de koffie liep Standard verder uit. In de 58e minuut maakte Batshuayi zijn derde van de middag. Denis Dessaer milderde onmiddellijk daarna tot 2-4 maar verder kwam de promovendus niet.

Standard bouwt dankzij de zege zijn voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge uit tot 4 punten. KV Oostende blijft zestiende en laatste met amper 2 op 21. Alleen Bergen doet voorlopig even slecht.

FiVr/Belga, Foto Belga