Vermiste Valerie Theunis bevrijd uit handen van ex-vriend

De 17-jarige Valerie Theunis uit Beringen, die gedurende een week vermist was, is zondagochtend door speciale arrestatieteams van de federale politie bevrijd uit de handen van haar 26-jarige ex-vriend. Het meisje is gezond en wel. Na verhoor kon ze terugkeren naar haar ouders. Haar ex-vriend is aangehouden.

drombouts

Zondagochtend om 5 uur vielen de politiemensen binnen bij een vriend van de ex-vriend in Herentals. De ex-vriend had afgelopen week nog een granaat naar de politie gegooid en geschoten naar de politie. De vriend uit Herentals is ook opgepakt.

De 17-jarige Valerie Theunis was sinds vorige week zaterdag vermist. Ze was 's avonds nog een wandeling gaan maken, maar daagde thuis niet meer op. Sinds zondag deed ook haar gsm het niet meer.

De politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg dinsdag het voertuig van de ex-vriend uit Beringen in de gaten en zette de achtervolging in. De rit ging richting Lummen en verder naar Schaffen bij Diest, waar de twintiger een granaat naar de politie smeet en ook begon te schieten. De agenten bleven ongedeerd en de jongeman kon ontkomen.

Het parket van Hasselt wilde zondag niet kwijt wat de 25-jarige ten laste gelegd wordt. Uit onderzoek moet blijken wat de ex allemaal met het meisje gedaan heeft en waar hij zijn wapens vandaan heeft.

Bekijk ook de reportage van TVL:

Lees ook: Ouders: "Het is om gek van te worden" Achtervolgde chauffeur gooit granaat op combi Granaatgooier ex-vriend van vermist meisje

Lees maandag meer in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio