Sint-Truiden krijgt een ondernemershuis

De regio Zuid-Limburg, die recent met het verlies van 250 jobs bij Tenneco geconfronteerd werd, blijft niet bij de pakken zitten. De stad Sint-Truiden wil het ondernemerschap alvast een hart onder de riem steken en opent daarvoor het ‘Huis van de Ondernemer’.

drombouts

Het ‘Huis van de Ondernemer’ krijgt zijn stek vlakbij het station, waar voorheen de jeugddienst was gevestigd. “Vanaf 1 januari wordt dat een ontmoetings- en informatiecentrum voor onze ondernemers”, zegt schepen van Economie Pascal Vossius.

Om te beginnen gaat het autonoom gemeentebedrijf AGOST er zijn intrek nemen. Ook de handelsorganisatie Trud’Or krijgt er zijn stek en de stad gaat er zijn tewerkstellingsambtenaar en zijn ambtenaar voor de lokale economie posten. “Zo komt er een één aanspreekpunt voor mensen die de stap naar het ondernemerschap willen zetten, voor gevestigde ondernemers die er terecht kunnen met al hun vragen en administratieve verplichtingen, en voor de sociale economie”, zegt Vossius. “Bedrijven kunnen er zelfs een dossier voor de LRM indienen.”

Er komt bovendien een nauwe samenwerking met de Haspengouwse ondernemersclub @HOC. Het Huis zal ook de nodige contacten onderhouden met de Limburgse kennisinstellingen en allerlei initiatieven ontwikkelen. “Een Haspengouwse ondernemer trekt niet zo snel naar Hasselt, vandaar ons idee om in eigen stad een totaalconcept te ontwikkelen om het de ondernemer gemakkelijk te maken”, aldus nog Vossius.

DC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio