Directie Brussels Airlines gaat adviesraad oprichten voor stakingsdreiging

Het management van Brussels Airlines heeft op zes van de 14 punten over de werkdruk van het cabinepersoneel "positief geantwoord en op zes andere punten serieuze toegevingen gedaan". Over de twee resterende punten was geen vergelijk mogelijk, zo stelde de directie vrijdagavond na afloop van de vergadering met de syndicale delegatie.

mceulemans

Het management heeft ook besloten om een interne adviesraad op te richten, samengesteld uit leden van het personeel en het management, die de evenwichtige werkprestaties van de personeelsleden zal monitoren, aldus het persbericht. Brussels Airlines betreurt dat "ondanks haar constructieve opstelling tijdens de onderhandelingen, geen algemeen akkoord werd bereikt". Het management van het luchtvaartbedrijf hoopt dat de volgende dagen de sociale dialoog alsnog kan worden voortgezet.

"Geen oplossing aangeboden"

De syndicale delegatie van het cabinepersoneel bij Brussel Airlines heeft vrijdagavond het voorstel van de directie ontvangen. "De directie antwoordt op slechts twee van de veertien problemen positief in verband met werkdruk. Dat is ruim onvoldoende", zo maakte het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACLVB, LBC, BBTK en CNE) bekend in een gezamenlijk persbericht. Vanaf begin volgende week zal de syndicale delegatie het personeel informeren, en zijn mogelijke acties niet uit te sluiten, luidt het.

Belga, foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer