"Van taijheks tot Pinokkio"

Print
"Van taijheks tot Pinokkio"

Van taijheks tot Pinokkio

Maasmechelen -

Ze zijn met zo 'n 160, de vogelverschrikkers in de Eisdense tuinwijk. Initiatief waarmee Tuinwijk2020 deze zomer het groene karakter van de vroegere mijncité in de kijker zet. Weer een stap richting erkenning 'Werelderfgoed'.

"Meteen ook dé uitdaging van Tuinwijk2020 om met tal van initiatieven, zoals nu met het vogelverschrikkersfestival, mee te helpen om die erkenning af te dwingen," vertelt Ludo Coenen, secretaris van Tuinwijk2020.

Alsof de prachtige lanen en parken, de grote tuinen met typische hagen al niet voldoende uitnodigen voor een heerlijke 'parkwandeling' of fietstochtje, lokken nu ook de talrijke vogelverschrikkers met 'open armen' bezoekers die de Tuinwijk willen ontdekken. Met de 160 vogelverschrikkers zorgden de bewoners en verenigingen alvast voor een erg 'bont' gezelschap.

Gaande van taijheks tot toreador, fietsende en dansende in alle kleuren van de regenboog. Ééntje nam zelfs de benen met de belofte 'Ben zo terug!'. Naast anoniemen ook wereldsterren als Pinokkio die voor de gelegenheid vanonder het stof werd gehaald en aangekleed als vogelverschrikker. Op de vogels mag Pinokkio dan al een afschrikkend effect hebben, bij de kinderen in de buurt maakte die outfit hem nog populairder.

Het Vogelverschrikkersfestival loopt nog tot 15/09.

JM/foto jm


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio