Bondscoach Tunesië stapt op, Leekens in beeld als opvolger

De Tunesiër Nabil Maâloul is opgestapt als trainer van de Tunesische nationale ploeg na het 0-2 verlies in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kaapverdië. De 50-jarige trainer trok zijn conclusies nu zijn land zich niet meer kan kwalificeren voor het WK. Volgens media in buurland Algerije is Georges Leekens kandidaat om hem op te volgen.

tmas

"Het is een enorme ontgoocheling, ik begrijp niet hoe dit is kunnen gebeuren", verklaarde Maâloul aan de Tunesische media. "Het spijt ons allen en ik verontschuldig me aan het Tunesische volk."

Maâloul stond nog maar zeven maanden aan het hoofd van de "Adelaars van Carthago". Hij was de opvolger van Sami Trabelsi.

Leekens

Volgens Algerijnse media heeft de Tunesische voetbalbond contact opgenomen met Georges Leekens om Maâloul op te volgen. Leekens werd eerder al in verband gebracht met de Algerijnse club ES Setif, waar hij de opvolger zou worden van Hubert Velud. Maar deze nieuwe kans als bondscoach van Tunesië zou roet in het eten gooien van de Algerijnse club. De voorzitter van Setif verklaarde "alle mogelijkheden te bekijken, ondanks de zware concurrentie van Tunesië."

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels trainde eerder al eens een Afrikaanse ploeg. In 2003 stond hij aan het roer van Algerije. Leekens is vrij sinds zijn ontslag bij Club Brugge in november 2012.

Belga Archieffoto