Wilfried Meert: "Overwinning van het gezond verstand"

Print
Wilfried Meert: "Overwinning van het gezond verstand"

Wilfried Meert: Overwinning van het gezond verstand

Wilfried Meert is opgelucht met de intentieverklaring omtrent het nationale stadion die woensdag ondertekend werd door de drie regeringen (Vlaanderen, Brussel en federaal). Daarin is er immers sprake van een stadion met uitschuifbare tribunes en een piste. "Dit is een overwinning van het gezond verstand", vertelde de organisator van de Memorial Van Damme.

Lees ook: Peeters ondertekent akkoord over Brussels stadion mét piste

"Ik wil de initiatiefnemers feliciteren. De Voetbalbond heeft het debat op gang gebracht en dat was nodig. We weten allemaal dat het Koning Boudewijnstadion te weinig comfort biedt. Bovendien mag Brussel in 2020 als Europese hoofdstad absoluut niet ontbreken als speelstad op het EK voetbal. Maar de zon moet voor iedereen schijnen. Het moet dus een stadion worden waarin ook andere sporten hun thuisbasis hebben", vertelde Meert.

RSC Anderlecht

Op het vlak van de rendabiliteit van het nieuwe stadion zijn er nog heel wat vraagtekens. "Maar dat is volgens mij opgelost als Anderlecht ook in het stadion komt spelen. Dat zijn een dertigtal wedstrijden per jaar. Een verschuifbaar dak om zo twee à drie concerten per jaar te kunnen organiseren, lijkt me geen goed idee. Het moet bovendien een sportstadion blijven."

Investeerders

Aangezien er geen overheidsgeld gebruikt zal worden voor de bouw, zal de financiering van privé-investeerders moeten komen. "Ik weet nog niet welke bedrijven er eventueel geïnteresseerd zijn, maar ik kijk in de eerste plaats naar onze klassieke partners zoals Belgacom en Lotto. Ook Bob Verbeeck van Golazo wil meehelpen om investeerders te zoeken en wil zelf een vijftal evenementen per jaar organiseren in het stadion", besloot Meert.

Belga
Foto Belga