Hilde Claes: "Ik heb nooit valsheid in geschrifte gepleegd"

Print
Hilde Claes: "Ik heb nooit valsheid in geschrifte gepleegd"

Hilde Claes: Ik heb nooit valsheid in geschrifte gepleegd

Politievakbond NSPV wil dat Hasselts burgemeester Hilde Claes een stap opzij zet als voorzitster van de politieraad. Dat zegt Gert Cockx van NSPV aan TV Limburg.

Claes bevindt zich in het oog van de storm nadat gisteren bekend raakte dat er een onderzoek naar schriftvervalsing tegen haar is gestart. Ze zou daarover tien maanden lang gezwegen hebben tegen iedereen. De Hasseltse burgemeester reageert met een schriftelijke verklaring op de aantijgingen.

"Ik geniet als burger ook van de rechten van verdediging en vermoeden van onschuld", klinkt het. "Waarom moet ik mij als burger publiekelijk aan de schandpaal laten nagelen in een dossier waarin ik geen valsheid in geschrifte heb gepleegd. In onze democratische rechtstaat is het de bevoegdheid van het parket en de raadkamer om te beslissen welk verder gevolg er wordt gegeven aan dit onderzoek. Ik kan dan ook niets anders dan deze beslissing af te wachten en heb vertrouwen dat ik in deze geen veroordeling zal oplopen wegens valsheid in geschrifte, daar er immers slechts sprake is van valsheid in geschrifte indien ik bedrieglijk een stuk zou hebben vervalst. Dit heb ik nooit gedaan!"

Foto Belga