Grote meerderheid stemt voor sociaal plan bij Decoma Belplas

Print
Grote meerderheid stemt voor sociaal plan bij Decoma Belplas

Grote meerderheid stemt voor sociaal plan bij Decoma Belplas

Genk - Zo'n 77 procent van de 257 arbeiders bij toeleveringsbedrijf Decoma Belplas in Genk heeft voor het sociaal plan gestemd. Ook deze fabriek gaat net zoals Ford Genk eind 2014 dicht, maar een overeenstemming over de sluitingsvoorwaarden was er nog niet.

De stemming over het sociaal plan was maanden geleden uitgesteld omdat de werknemers een aantal details wilden uitgeklaard zien. Woensdag werd er eindelijk gestemd over het volledige akkoord.

"We zijn blij dat na zeer lange en moeilijke onderhandelingen een overeenstemming is bereikt", zegt Pierre Vrancken, die namens het ABVV aan de onderhandelingstafel zat. "De financiële voorwaarden zijn ongeveer gelijkaardig aan die van de werknemers bij Ford en de toeleveranciers. Waar we wel extra op ingezet hebben, zijn de begeleidingstrajecten vooraleer de fabriek sluit. Zo wordt er op individuele basis outplacement voorzien."

Het akkoord zal nu worden omgezet in een cao. Voor de bedienden van Decoma Belplas is er nog geen goedkeuring van het sociaal plan. Zij onderhandelen nog verder in de komende weken.

Belga
Archieffoto JG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio