Kopschopper Aalst maand langer in gesloten instelling

Print
Kopschopper Aalst maand langer in gesloten instelling

Kopschopper Aalst maand langer in gesloten instelling

De 17-jarige jongeman uit Ninove die zich vorige week bij de politie meldde als dader van een ernstig agressiegeval in Aalst begin juni, blijft een maand langer in een gesloten instelling. Dat zegt zijn advocaat Steven Henderickx na afloop van de zitting op de Dendermondse jeugdrechtbank.

"Het gaat om de klassieke procedure", aldus Henderickx. "Normaal verschijnt mijn cliënt op 11 oktober opnieuw voor de jeugdrechter, mogelijk vroeger als blijkt dat er een plaats vrijkomt in een andere instelling." De jongeman zit sinds vrijdag opgesloten in Everberg.

Het parket van Dendermonde verklaarde afgelopen vrijdag dat het de procedure opstartte tot het uit handen geven. Ondertussen lopen de gevraagde onderzoeken, onder meer door een psychiater.

Afgelopen woensdag verspreidde de federale politie camerabeelden van een ernstig geweldincident, waarbij een bewusteloze man meermaals tegen het hoofd werd geschopt, die dateerden van begin juni in Aalst. Enkele uren later werd de dader geïdentificeerd; hij gaf zich afgelopen donderdag zelf aan bij de lokale politie van Aalst.

Belga