Hasselaar (52) riskeert celstraf voor messteek aan partner

Print
Hasselaar (52) riskeert celstraf voor messteek aan partner

Hasselaar (52) riskeert celstraf voor messteek aan partner

Hasselt - Een 52-jarige man uit Hasselt is woensdag voor de Hasseltse strafrechter verschenen wegens opzettelijke slagen aan zijn partner. Hij plantte met voorbedachten rade de vrouw een mes tussen de schouderbladen. Blijkbaar deed hij dat met zo'n kracht dat het lemmet van het mes afbrak en in het schouderblad bleef steken. Na het partnergeweld zat de man liefst twintig maanden in voorhechtenis. De procureur vorderde een celstraf van 24 maanden. De procureur vroeg wel het effectieve deel te beperken tot het uitgezeten deel in voorhechtenis. Vonnis op 9 oktober.

Tussen de twee boterde het al een tijdje niet meer. Er waren problemen en discussies over geld en het appartement. Op 11 januari 2012 kreeg de man te horen dat zijn vrouw zou vertrekken. De stoppen bij de man sloegen door. Hij liep naar de keuken, nam een mes en stormde naar de slaapkamer. Hij duwde haar de kamer in en stak haar met het mes. De vrouw lag op bed, toen de politie ter plaatse kwam. De man was naar eigen zeggen geschrokken van zijn eigen agressief gedrag en zat in de zetel te huilen. Hij gaf het mes meteen af aan de agenten.

Bij zijn vrijlating leefde hij de door de onderzoeksrechter opgelegde voorwaarden goed na. "De vrouw ging hem nog bezoeken in de gevangenis, maar ze moet beseffen dat het gedaan is. Zij moet er ook een punt achter zetten. Ik vraag een straf met uitstel. Mijn cliënt gaat zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg", aldus zijn advocaat, meester Nathalie Fejzulovic. Het slachtoffer vraagt ruim 42.000 euro schadevergoeding.

Belga
Archieffoto PN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio